valori

Refinantare daca esti in Biroul de Credit sau ai poprire

Imprumuturile rapide sunt destul de usor de obtinut, iar din acest motiv multe persoane au contractat mai multe credite de tip IFN si au ajuns sa inregistreze intarzieri.

Chiar daca institutiile nebancare pun la dispozitia clientilor mai multe metode de rambursare nu toata lumea reuseste sa returneze la timp creditul pana la salariu.

In aceste vremuri economice destul de dificile probabil solutia care se impune si in cazul tau este o refinantare a creditelor vechi.

Aceasta te ajuta sa nu cazi in capcana datoriilor atunci cand ai mai multe contracte de imprumut incheiate la mai multe IFN-uri.

Penalizarile de intarziere pot fi foarte mari si se aplica atunci cand nu mai poti plati ratele la timp.

Refinantarea datoriilor vechi presupune obtinerea unui nou imprumut care va fi folosit in mare parte pentru a inchide celelalte rate.

Daca te confrunti cu datorii si salariul actual nu este suficient pentru a achita toate ratele atunci trebuie sa stii ca intampini o criza financiara pe plan personal.

Dobanzile penalizatoare si costurile adiacente te pot face sa crezi ca nu mai exista iesire din aceasta situatie.

Insa nu este asa deoarece poti solicita intotdeauna o refinantare de la banca.

Daca de la banca nu primesti un raspuns afirmativ nu ramane decat sa te orientezi tot catre un IFN mai ales daca datoriile au fost inscrise si in Biroul de Credit si sunt inregistrate pe o lunga perioada de timp.

Expertii financiari declara ca tot mai frecvent persoanele care au luat un credit pana la salariu au ajuns sa figureze in baza de date a restantierilor si din aceasta cauza prezinta un risc de nivel ridicat in fata consilierilor bancari, dar intotdeauna se va gasi o solutie prin care persoanele in cauza sa scape de datorii.

Ca sac te eliberezi de acest stres financiar e nevoie in primul rand sa aduni toate datoriile la un loc.

Construieste o astfel o imagine de ansamblu asupra tuturor debitelor inregistrate atat la imprumuturile nebancare cat si la cardurile de credit daca e cazul.

Asigura-te ca iti notezi atat ratele lunare pe care trebuie sa le platesti cat si sumele ramase pana la inchiderea tuturor creditelor.

Odata ce stii cat si cui trebuie sa-i platesti poti incerca sa acorzi prioritete datoriilor consistente.

De regula e bine sa incerci sa scapi de creditul la care ai de platit cea mai mare rata.

In cazul in care o refinantare nu e posibila in cazul de fata poti solicita de asemenea o extindere a termenului de plata la creditele actuale.

In mod normal IFN-urile ofera un plan de extindere contra cost pentru toti clientii care au inregistrat intarzieri.

Prin urmare poti incerca aceasta modalitate atunci cand se apropie data scadenta si banii din salariu nu sunt suficienti pentru a achita toate ratele.

Dobanda se va calcula in continuare si pe perioada ce a fost extinsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *